Beksan Karonsih

Deze dans beeldt de innige liefde tussen Prins Panji en Prinses Candra Kirana (prinses Sekartaji).

Deze dans wordt vaak uitgevoerd tijdens bruiloften speciaal voor de bruid en bruidegom en is een ode aan de liefde. Het beeldt de innige band tussen twee geliefden uit die elkaars trouw beloven.

Prins Panji Asamara Bangun en prinses Galuh Candra Kirana (of Sekartaji) worden van elkaar gescheiden door een oorlog. Hij wordt opgeroepen om ten strijde te trekken om het vaderland te verdedigen in den verre. De prinses blijft mijmerend achter, zich afvragend of zij haar prins ooit levend zal terugzien. Ze bidt tot de goden dat ze haar geliefde snel terugziet.

Op een dag komt de prins Panji onverwachts terug. Hij ziet Sekartaji al van verre, maar zij ziet hem nog niet. Zij denkt echter hem te zien en vraagt zich af of het haar prins wel is. Ze bidt tot de goden opdat het zo moge zijn. Hij wil haar verrassen en gooit haar een bloem toe. Ze kijkt om en daar is haar prins.

Ze groeten elkaar uitgebreid en ze praten met elkaar uitgebreid. Zij plukt een een mooie bloem voor hem en zij plaatst het op haar hoofd. Uitgebreid genieten ze liefelijk van elkaars aanwezigheid. Ze beloven elkaar trouw dat ze elkaar nooit meer zo lang zullen verlaten.

VideoEvenementen met Beksan Karonsih Selecteer type dans Selecteer aantal personen