Dans ensemble Sinar Anyar

Opgericht door drie ervaren dansers (Mike Wardi, Dominique Visser en Tani van Doesselaar). Mike Wardi leidt de groep sinds 1994. Hij is een klassiek geschoolde danser in de Midden-Javaanse dansstijl van de kraton Surakarta, Indonesië. Op dit moment zijn wij met circa tien dansers (m/v).

Wat we doen

Wij geven les in de Javaanse hofdans, verzorgen workshops, treden op tijdens evenementen, festivals, verjaardagen en bruiloften. Wij bieden solo’s, duetten en groepsdansen aan.

Repertoire

Onze dansen zijn uit het repertoire van het paleis uit Surakarta en verbeelden verhalen uit diverse Aziatische epossen, zoals de Mahabharata, Panji Semirang of Damar Wulan. Daarnaast bieden we speciale welkomst-, liefdes- en gevechtsdansen aan voor diverse gelegenheden.

Samenwerken

We werken regelmatig met onder meer de Nederlandse gamelangroepen Witing Klapa uit Den Haag, Wiludyeng en Mugi Rahayu uit Amsterdam. Daarmee verzorgen we optredens met live-gamelan muziek.

Social Media

Je vindt ons op Facebook en YouTube (mrsushimo) waarin we al onze videos plaatsen die we tijdens onze eigen evenementen maken. Deze videos zijn voor ons voornamelijk ter lering en vermaak en om terug te blikken.

Evenementen

Naast optredens in opdracht organiseren wij zelf met gamelan ensemble Wiludyeng evenementen zoals Concert Gamelan en Dans in het Gamelanhuis te Amsterdam. Elk jaar in november is er een editie met een selectie van Midden-Javaanse gamelan muziek en dans. In 2021 organiseerden we de 16e editie.

Oefenlocatie

Wij oefenen op de maandagavonden op diverse locaties in Amsterdam. U bent van harte welkom om te kijken, maar ook om mee te doen.

Contact

U kunt ons via deze site, telefonisch of via social media bereiken. We proberen altijd binnen 48 uur te beantwoorden.

+31 6 2759 6205
sinaranyar@tuta.io
sinaranyar
mrsushimo