Gamelan ensemble Wiludyeng
Gamelan ensemble Wiludyeng

Wij oe­fe­nen op de maan­dag­- en/of dinsdagavond van 19:45-22:00 uur in Het Gamelanhuis te Am­ster­dam

Het Gamelanhuis
Veemkade 578
1019 AJ Amsterdam
 +31 6 2759 6205
wiludyeng@tuta.io

18e Concert Gamelan en Dans
18e Concert Gamelan en Dans

Op zondag 12 november 2023 om 14:30 uur in het Gamelanhuis te Amsterdam, organiseren we weer ons jaarlijks Concert Gamelan en Hofdans uit Midden-Java. U kunt niet meer reserveren!

Gamelan ensemble Wiludyeng

Opgericht in 1984 door spelers van de gamelangroep in het Tilburgs Volkenkundig Museum. In 1994 na vele omzwervingen in pakhuis Wilhelmina te Amsterdam terecht gekomen. Wij beheren en bespelen een Solonese slendro gamelan, in 1983 ritueel vervaardigd in de Mangkunegaran i.o.v. het Tilburgs Volkenkundig Museum. Daarnaast beschikken wij ook over een kleiner kamer-ensemble set.

Wat we doen

We verzorgen gamelan lessen, optredens en workshops. Onze groep bestaat uit beginners en gevorderden. Doel is om gezamenlijk gamelan te spelen. Voor grote groepen organiseren we workshops bij ons of op locatie. Uitermate geschikt voor groepsuitjes, personeelsfeesten of teambuilding.

Repertoire

Wiludyeng speelt voornamelijk Javaans klassieke muziek, dit is voornamelijk het Midden-Javaans repertoire uit Solo en Yogyakarta.

Samenwerken

Met dans ensemble Sinar Anyar werken we nauw samen om een compleet programma met klassieke Javaanse dans en live gamelan muziek aan te kunnen bieden.

Social Media

Je vindt ons op YouTube waarin we al onze videos plaatsen die we tijdens onze eigen evenementen maken. Deze videos zijn voor ons voornamelijk ter lering en vermaak en om terug te blikken. Daarnaast vind je ons ook op Facebook.

Evenementen

Naast optredens in opdracht organiseren wij zelf met dans ensemble Sinar Anyar evenementen zoals Concert Gamelan en Dans in het Gamelanhuis te Amsterdam. Elk jaar in november is er een editie met een selectie van Midden-Javaanse gamelan muziek en dans. In 2020 organiseren we voor de 15e keer onze jubilieum editie.

Oefenlocatie

Wij oefenen op de maandagavonden vanaf 19:45 tot 22:00 uur in het Gamelanhuis te Amsterdam. U bent van harte welkom om te kijken, maar ook om mee te doen. U heeft geen ervaring nodig, wel enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Contact

U kunt ons via deze site, telefonisch of via social media bereiken. We proberen altijd binnen 48 uur te beantwoorden.

+31 6 2759 6205
wiludyeng@tuta.io
wiludyeng
mrsushimo


 Muzieklessen

Wij oe­fe­nen op de maan- en/of dins­dag­avond van 19.45-21.30 uur in het Gamelanhuis. U bent van harte welkom om te kijken en mee te doen. U heeft geen ervaring nodig, wel enthousiasme en doorzettingsvermogen.

 Optredens

Wilt u gamelan muziek op uw evenement? Gamelan muziek is zeer geschikt als achtergrondmuziek en eventueel kunnen we uw evenement versterken met Midden-Javaanse dansen

 Workshops

Voor grote groepen organiseren we workshops bij ons of op locatie. Uitermate geschikt voor groepsuitjes, personeelsfeesten of teambuilding.