Dans ensemble Sinar Anyar

Mike Wardi leidt dans ensemble Sinar Anyar sinds 1994. Hij is een klassiek geschoolde danser in de Midden-Javaanse dansstijl van de kraton Surakarta, Indonesië.

Drie ervaren dansers van dans ensemble Anaraga hebben in 1994 dans ensemble Sinar Anyar opgericht (Mike Wardi, Dominique Visser & Tani van Doesselaar) om op een moderne manier de Javaanse danskunst over te dragen en te presenteren. We voeren voornamelijk dansen op afkomstig uit de Mahabharata, Panji Semirang, Damar Wulan en moderne Javaanse hofdansen in de stijl van de kraton Surakarta (Solo, Indonesië). Daarnaast verzorgen we dansen voor huwelijken, jubilea, verjaardagen, openingen, festivals enz. en proberen we per gelegenheid een passende dans te verzorgen.

Dans ensemble Sinar Anyar werkt nauw samen met gamelan ensemble Wiludyeng om evenementen te kunnen organiseren waarbij we gamelan en dans op live muziek kunnen aanbieden. Ensemble Wiludyeng en Dans ensemble Sinar Anyar organiseren tevens jaarlijks op de laatste zondag in november een publiek concert Gamelan en Dans in het Gamelanhuis. Daarnaast organiseren we ook onze jaarlijkse gezamenlijke slametan (samen-zijn).

Ook werken wij nauw samen met stichting Manggar Megar uit Den Haag. Wij zijn regelmatig van de partij bij hun evenementen.

We oefenen elke maandagavond in het gebouw van Welzijnsvereniging Bangsa Jawa (zie onder Contact voor routebeschrijving) en iedereen is van harte welkom om te kijken en mee te doen.

Wil je meer informatie? Bel dan 06 27596205 (Mike Wardi)