Gamelan meets Pop

Den Haag · 13 apr 2019

Stichting Rukun Budi Utama(RBU) is voornemens op 13 april 2019 een Gamelan Festival (Gamelan meets Pop) te organiseren met als focal point de SurinaamsJavaanse gamelan (dit als voorloper van de aanvraag om die op de immateriële erfgoedlijst van de Unesco te laten plaatsen).

Daarnaast hebben we ook een IndonesischJavaans gamelanensemble nodig, dat de bron weergeeft van alle gamelansoorten in de wereld. Zij is dan de oorsprong en de SuriaamsJavaanse gamelan symboliseert dan de ontwikkeling van de IndoJavaanse gamelan in i.c. Suriname.

Dansprogramma

  1. Eko Prawiro - Monique vd Broek, Mike Wardi, Ingrid Sastro en Anelicia Sadiroon

  2. Gambyong Pareanom - Mike Wardi, Monique Smits en Monique vd Broek

  3. Topeng Gunungsari - Mike Wardi

Video afspeellijst