Beksan Pamungkas Manggaladibya

Deze dans beeldt de psychologie van een individu uit in de strijd met zichzelf. De oorsprong en choreografie van deze moderne dans dateert uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Beksan Pamungkas Manggaladibya

Deze dans beeldt de psychologie van een individu uit in de strijd met zichzelf. De oorsprong en choreografie van deze moderne dans dateert uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

De laat­ste strijd

De dans Pamungkas Manggaladibya is oorspronkelijk een solo wirèng dans gecomponeerd door de choreograaf Bapak Ngaliman in 1972. De gevechtsattributen zijn een kris en dadhap (elleboog schild). Een belangrijk kenmerk van wirèng dansen is lumaksana, het gestyleerd vooruit lopen op de noten van de gamelan muziek, dat afgeleid is van het ceremonieel gevecht tijdens processies.

Ie­der­een moet ve­le keu­zes ma­ken tij­dens zijn le­ven en komt vaak in zelf­con­flict en te­gen­strij­dig­heid. Als op­los­sing hier­op be­vecht men vaak zich­zelf in plaats van het pro­bleem op te los­sen. Na een lan­ge strijd ziet men uit­ein­de­lijk de op­los­sing waar­door men rust en vre­de vindt.

Opening Galerij Ipong Surnama Idhi
23 jun 2017 ·more_vert Opening Galerij Ipong Surnama Idhi
Opening Galerij Ipong Surnama Idhiclose

Opening in galerij Home of Arts Amsterdam met werken van kunsternaar Ipong Purnama Sidhi uit Indonesië.

Begrafenis Fred Kleian
6 dec 2011 ·more_vert Begrafenis Fred Kleian
Begrafenis Fred Kleianclose

Fred Kleian van stichting Rainbow is tijdens zijn reis in Suriname eind november 2011 voor een boekpresentatie, onverwachts overleden. Op zijn begrafenis op 6 december 2011, heeft Mike Wardi een passende Middenjavaanse hofdans Pamungkas Manggaladibya (het laatste gevecht) uitgevoerd.

Seneng Lanang Seneng Wadon - themadag stichting Rainbow
31 okt 2009 ·more_vert Seneng Lanang Seneng Wadon - themadag stichting Rainbow
Seneng Lanang Seneng Wadon - themadag stichting Rainbowclose

Stichting Rainbow Den Haag heeft op zaterdag 31 oktober 2009, in samenwerking met de Stichtingen Manggar Megar en Dienstencentrum Copernicus, in het kader van sociale acceptatie van homoseksualiteit de zesde lezing van de lezingencyclus georganiseerd.

Opening Galerie La Peau
8 feb 2009 ·more_vert Opening Galerie La Peau
Opening Galerie La Peauclose

Voor de opening op zondag 8 februari 2009 van galerie La Peaute te Schipluiden, verzorgde dansgroep Sinar Anyar een Javaanse hofdans. Daarnaast waren er traditionele Nederlandse originele klompendansen te aanschouwen.

Floriade 2002 Indonesia paviljoen
1 jun 2002 ·more_vert Floriade 2002 Indonesia paviljoen
Floriade 2002 Indonesia paviljoenclose

Optredens zaterdag 1 juni 2002 om 14:00 uur in de Floriade in het Indonesië paviljoen, te Vijfhuizen in de Haarlemmermeer. De bezoekers van dit paviljoen werden verrast met authentieke Indonesische dansen dooor de dansgroepen Sinar Anyar en Intan Permata.

Opening nieuw seizoen Buurthuis Holendrecht
1 sep 1996 ·more_vert Opening nieuw seizoen Buurthuis Holendrecht
Opening nieuw seizoen Buurthuis Holendrechtclose

Optreden in Amsterdam voor Buurthuis Holendrecht voor de opening van het nieuwe seizoen op zondag 1 september 1996. Voornamelijk buurtbewoners kwamen kijken wat Buurthuis Holendrecht te bieden heeft op cultureel gebied voor het nieuwe seizoen.

Miss Putri Bangsa Jawa
9 sep 1995 ·more_vert Miss Putri Bangsa Jawa
Miss Putri Bangsa Jawaclose

Optreden tijdens verkiezing van Miss Putri Bangsa Jawa 1995 te Amsterdam bij John B.V. (T.T. Vasumweg 95).

Afscheid Nico Visser
30 jun 1995 ·more_vert Afscheid Nico Visser
Afscheid Nico Visserclose

Afscheid Nico Visser in verband met gaan werken voor reizen begeleiden in Indonesië op vrijdag 30 juni 1995 om 22.00 uur. Hij zal minimaal een half jaar in Indonesië verblijven om voor diverse reisorganisatie toeristen te begeleiden.

Miss Putri Bangsa Jawa 1995 Contest
20 mei 1995 ·more_vert Miss Putri Bangsa Jawa 1995 Contest
Miss Putri Bangsa Jawa 1995 Contestclose

Optreden voor Miss Putri Bangsa Jawa verkiezing te Zoetermeer op zaterdag 20 mei 1995. Mike Wardi verzorgde een Javaanse dans.